Douglas Greer’s Baja Louisiana goed ontvangen

Douglas Greer

Zo kwam deze effe binnen zeg. “Baja Louisiana is een schoonheid met een 26sfeer die artiesten als Steve Earl, Townes van Zandt, Ryan Adams en Blaze Foley bekendheid bezorgden.”, scheef muziek recensent Jan Klok op zijn blog MUZIEKIS. De lat wordt dan meteen heel erg hoog gelegd, of niet dan?

Belgische Bealestreet gunt Douglas Greer een hoge november notering in de Euro Americana Chart, en verwoord dat zo “Wordt het nu 40 minuten “Let’s Sit Down” om intens te genieten van dit must have album of beweeg je hemel en aarde om het wereldkundig te maken dat “Baja Louisana” van Douglas Greer zondermeer een topnotering in de Euro Americana Chart verdient…” Nu het toch voorligt, laten we er dan maar met s’en alle eens flink aan trekken, zou ik zeggen. Het is Douglas Greer in ieder geval gegund.

Hoe dan ook na dit België geweld begon vorige week ook Nederland zich te roeren, als het gaat om de kwaliteitsbepaling van Baja Louisiana. Het radio programma BluePrint van Thomas Kaldijk op RTV-een bombardeerde de plaat vorige week zelfs als CD van de Week.

In diezelfde week werden we prettig verrast door een prachtig interview dat Douglas Greeg en Dick LeMasters hadden met LivePodium Magazine. Het magazine was de tijd vooruit en had al een goed voorgevoel.

Tijdens het bezoek aan ons land, waarin de twee in acht dagen negen concerten gaven, stonden ze ook voor de camera’s van de Mokum Sessions. Bekijk de mooie video gemaakt aan de grachten van Amsterdam.

Het is maar een greep uit een paar concrete wapenfeiten, afkomstig van kenners en liefhebbers in het Americana genre, die aangeven waarin een klein artiest, als Douglas Greer in feite is, groot kan zijn.