Jeffrey Halford & The Healers

Dat schreef NO DEPRESSION over Jeffrey Halford & The Healers onlangs verschenen CD Lo-Fi Dreams. Was het maar waar… we doen ons best.

In de periode van 17 mei tot en met 2 juni 2019 zijn we, in samenwerking met Booking Agency Monkeyman, plannen aan het maken om Jeffrey Halford & The Healers opnieuw naar Europa te halen. Aanleiding is de release van alweer zijn negende release in het voorjaar van 2019. Daarnaast zijn de buitengewoon enthousiaste reacties op zijn EU tournee in augustus 2018 en de lovende kritieken over Halford’s CD/LP Lo-Fi Dreams een reden temeer om Jeffrey Halford & The Healers weer naar Nederland te halen. Lo-Fi Dreams verwierf overigens niet voor niets een plek in The Americana Airplay Top 100 Albums charts van 2017.

De uit San Francisco afkomstige singer-songwriter Jeffrey Halford, maakte op zijn vorige albums Kerosene (1999), Hunkpapa (2001), Railbirds (2005) en Broken Chord (2007) trefzekere melodieuze blues roots rock. Samen met zijn band The Healers herrees het gezelschap in 2015 compleet uit het niets, als een Phoenix uit de as met de CD Rainmaker.

Rainmaker was, volgens Popmagazine HEAVEN, het beste album wat hij tot ver maakte. Gevolg was een promotie tournee door de Benelux en Duitsland in 2016. Daarop terugkijkend sommige songs, die nu plaats hebben genomen op zijn CD Lo-Fi Dreams, werden al op houdbaarheid getest tijdens de EU tournee 2016.

Lo-Fi Dreams mag dan ook gezien worden als het resultaat van die energieke maar bovenal vermakelijke live shows. Halford doet dit met The Healers, de voortreffelijk rhythm sectie, bestaande uit producer en multi-instrumentalist Adam Rossi en bassist Bill Macbeath (Alvin Youngblood Hart, Carlos Guitarlos). Lo-Fi Dreams is een ijzersterke plaat geworden. Ieder liedje past in het totaalverhaal. Tekstueel en muzikaal ook live dik in orde. Halford’s zang en voortreffelijk gitaarspel zijn de kers op de slagroomtaart. Jeffrey Halford mag je misschien daarom wel het retro product van de huidige San Francisco Beatnik subcultuur noemen.