Nieuwe video Rodney DeCroo

Door een vervelende vertraging in de postafhandeling in Canada en vervolgens in Nederland hebben we de promo’s van de nieuwe CD van Rodney DeCroo Old Tenement Man wat te laat binnen gekregen. Wat in het vat zit verzuurt niet zeggen ze. In de tussentijd stromen toch al wat puike recensies binnen.

OOR

DeCroo toont aan dat hij van meerdere markten thuis is. En niet zo’n beetje ook.

Krenten uit de Pop

Rodney DeCroo zal technisch geen groot zanger zijn, maar mij wist hij op de vorige twee platen genadeloos te raken.

Johnny’s Garden

Old Tenement Man is een album dat aangenaam door galoppeert. De stemming is verheven, alleszins gedrukt. Geen tijd voor afremmend geneuzel. Rodney DeCroo is klaar om uit de schaduw te treden, is rijp voor een serieuze behandeling, en met een beetje goede wil hoort daar (wat mij betreft) een Europese escapade bij.

Barn Owl Blues

Als verhalenverteller is Rodney DeCroo als geen ander in staat om de luisteraar vast te houden.

Jaksch

De carrière van de Canadees DeCroo zou verfilmd moeten worden. Voor zijn zevende album Old Tenement Man heeft DeCroo rock ‘n’ roll ballades geschreven. De teksten verhalen over helden als Lou Reed en Leonard Cohen. Zijn muzikale palet met vooral Americana heeft een fiks shot rock ‘n’ roll gekregen. De uitgebalanceerde, heldere nummers krijgen een extra muzikale lading. De tien nummers op Old Tenement Man hebben grote zeggingskracht.

Allemaal erg mooi terwijl de promotie campagne nog moet beginnen. Ter ondersteuning daarvan mogen we de nieuwe video van Rodney DeCroo presenteren. Er komt een dag dat je een halfblinde kraai op je balkon of terras aantreft. “Are you ready?” Dit alles verpakt in een puike groove in Half Blind Crow, makes you ready for it.