Nieuwe wapenfeiten van liefhebbers

Douglas Greer

Afgelopen maand maakten vijf Nederlandse locale en regionale omroepen Douglas Greer’s nieuwe plaat “Baja Louisiana” album van de week. Dat gebeurd natuurlijk niet zomaar beste mensen! Ook in de door ons omringende landen wordt Greer’s nieuwe CD goed ontvangen. Het Schotse radioprogramma United Sounds Of Americana draaide plaat duizelig de afgelopen maand.

Belgische Bealestreet gunt Douglas Greer ook in december een hoge notering in de Euro Americana Chart, en verwoorde dat zo “Wordt het nu 40 minuten “Let’s Sit Down” om intens te genieten van dit must have album of beweeg je hemel en aarde om het wereldkundig te maken dat “Baja Louisana” van Douglas Greer zonder meer een top notering in de Euro Americana Chart verdient…” Nu het toch weer voorligt, laten we er dan maar met s’en alle eens flink aan trekken, zou ik zeggen. Deze plaat verdient het.

Muziekliefhebber Jaks Schuit loopt zelfs al op de zaken vooruit en merkt het volgende op: “Greer zal op de podia iets meer buiten de voorgeschreven lijntjes musiceren en dat zal de nummers op deze release alleen maar goed doen. Na vele malen de release te hebben beluisterd is de laatste zin logisch. Het is te hopen dat de opvolger van het sterke Baja Louisiana geen tien jaren op zich zal laten wachten.” 

Nee dan Fred Schmale van het Real Roots Cafe: “Lekkere licht-gruizige stem, puike begeleiding, met soms een rol voor de accordeon (Cajun feel dus, vandaar de titel van de CD), orgel en elektrische gitaar. Een CD voor mijn jaarlijstje, deze gave Americana CD uit Austin, Texas.” Op het jaarlijstje dus… als dat zou kunnen?

Het is maar een greep uit een paar concrete wapenfeiten, afkomstig van kenners en liefhebbers in het Americana genre, die aangeven waarin een klein artiest, als Douglas Greer in feite is, groot kan zijn.