Jenny van West Happiness To Burn goed ontvangen in de EU

Jenny van West, bracht op 20 april 2018 haar tweede CD Happiness To Burn uit. Happiness To Burn bevat een tiental vocaal gedreven liedjes die laveren op de randen van Jazz, country folk, rock en western-swing. Of zoals Jenny van West het zelf omschrijft “Confessional fiction and Buddhist Gospel music”. Na een maand kunnen we wel concluderen dat dit album behoorlijk wat stof op deed waaien in de EU. Met name uit Nederland, België, Engeland, Schotland, Frankrijk, Duitsland en Italië zetten uitstekende album reviews zoden aan de dijk. CD Baby

RockTimes Magazine

In alle tien nummers kun je uitkijken naar Jenny Van West’s toegewijd stemgeluid. Ze gebruikt deze als extra instrument. Schitterend, nuchter en opmerkelijk tegelijk is de manier van haar song-writing. Jenny Van West maakt niet alleen muzikaal-solide uitspraken, maar overtuigt ook. Bijna ongelofelijk hoe Jenny Van West & Co. sentimentaliteit op verschillende manieren kan uitdrukken. Happiness To Burn is een zeer geslaagde CD en maakt je nieuwsgierig naar meer van Jenny Van West.

Music That Needs Attention

Direct bij de nostalgische, jazzy opener en titelsong van Happiness to Burn heeft singer-songwriter Jenny van West mij bij de lurven. Allereerst met haar prettige, kristalheldere stem weet ze een onweerstaanbaar nummer te produceren. Happiness to Burn klinkt als een klok. Had nog nooit van Jenny gehoord. Het verbaast me dat Happiness to Burn pas haar tweede volwaardige langspeler is.

Roots Highway

Ik ben ervan overtuigd dat Jenny van West altijd liedjes schrijft vanuit haar hart, zoals ze dit op Happiness To Burn heeft gedaan. (Marco Restelli)

Pop Matters

Jenny van West speelde met de gedachten om te stoppen met Muziek maken. Al luisterend naar haar nieuwe album geloof je niet dat ze dergelijke geïnspireerde muziek de rug toe zou keren. Haar muziek is beschonken met gevoel voor het individuele hart die de luisteraar zal raken. Happiness to Burn is een demonstratief visionair respons op een begripvolle muzikale samenleving. (Elisabeth Woronzoff)

News Center Maine

Happiness To Burn drijft op een oceaan van muziek en verspreidt van de vreugde die Jenny Van West heeft gevonden. Haar jeugdige stemgeluid, wijsheid en ervaringen vallen samen op Happiness To Burn. Je hoort een beetje New Orleans beïnvloeden van Leon Redbone maar alles komt op het conto van Jenny Van West

Thinking Lyrically

Een prachtige plaat dat een licht op persoonlijke verhalen en gelukkige momenten schijnt, Jenny van West levert een andere prachtige, tekstuele en melodieuze geluidsdrager af.

The Rocking Magpie

Happiness To Burn vond zijn weg naar de autostereo-installatie en ik instinctief reageerde ik door mijn volumeknop luider te draaien, niet omdat het luid afgespeeld moet worden maar ik wilde om het te horen in al zijn volle glorie.

Luister naar een interessant interview die Rich Reardin had met Jenny van West voor zijn radioprogramma Beyond A Song.