Jenny van West on tour

De aan de oevers van de Potomac rivier in Maryland opgegroeide singer-songwriter Jenny van West geeft komende week nog drie intieme concerten in Nederland. Jenny’s liedjes laveren op de randen van Jazz, country folk, rock en western-swing. Jenny van West begeleid zichzelf op gitaar en zal met enige regelmaat een beroep doen op het publiek. Niets is wereld vreemd voor haar.

Jenny van West is in Nederland en België misschien wel best bewaarde Amerikaanse geheim tot nu toe. Ze zette op 20 april 2018 haar tweede CD Happiness To Burn in de schappen . Het is haar tweede volwaardige CD en opvolger van het in 2015 verschenen Something Real en de EP Honey And Hive (2016). Happiness To Burn bevat een tiental vocaal gedreven liedjes die laveren op de randen van Jazz, country folk, rock en western-swing. Of zoals Jenny van West het zelf omschrijft “Confessional fiction and Buddhist Gospel music”. Bezoek Jenny van West Electronic Press Kit (EPK) voor meer video, foto’s etc.

 Sunday 14 July 2019 Eindhoven t Rozenknopje
 Wednesday 17 July 2019 Den Bosch Tapperij het Veulen
 Sunday 21 July 2019 Steendam Peter & Leni

Jenny van West werkte op haar vorige albums met producer Ed Desjardins. Happiness To Burn werd echter geproduceerd door de in Nederland gelauwerde singer-songwriter Shane Alexander. Ze vloog daarvoor naar de Buddhaland studio in Los Angeles. Ze liet zich daar inspireren door de vernieuwende muziek ideeën van Shane Alexander en zijn muzikale omgeving. Alexander’s vocal en gitaarspel zijn dan ook verweven in de liedjes die nu plaats hebben genomen op Happiness To Burns. Verder horen we de inbreng van mensen als Jesse Siebenberg (Lukas Nelson Promise of the Real) op steel en Dobro, Carl Byron (Jackson Browne) op toetsen en accordeon, Ted Russell Kamp (Shooter Jennings) op bas, Austin Beede(Grateful Shred, Todd Hannigan) op drums en Justine Bennett (Jacob Dylan) op backing vocals. Jenny van West werd overigens ook blootgesteld aan de enorme gitaarcollectie die Alexander rijk is. Op de plaat hoor je dan ook een deel van Alexander’s akoestische Guild en Gibson collectie. Op Happiness To Burn gaan geavanceerde liedjesschrijverij, muzikale diversiteit en productie hand in hand. Ze vormen samen een showcase voor Jenny’s singer-songwriter kwaliteiten.

Het is de mate van het sociaal inlevingsvermogen die Jenny van West gemaakt heeft tot wat ze nu is. Een rustgevende verschijning op het podium met diepgang, barmhartigheid, interactie en veel liefde. Je komt ze trouwens niet vaak meer tegen, klassieke liedjes schrijvers die hun liedjes laten gedijen een vintage omgeving die jong en oud aan elkaar doet verbinden. Een greep uit de vele positieve CD recensies die het afgelopen jaar binnen kwamen.

  • Music That Needs Attention “Direct bij de nostalgische, jazzy opener en titelsong van Happiness to Burn heeft singer-songwriter Jenny van West mij bij de lurven.”
  • Pop Matters “Jenny van West speelde met de gedachten om te stoppen met Muziek maken. Al luisterend naar haar nieuwe album geloof je niet dat ze dergelijke geïnspireerde muziek de rug toe zou keren. Jenny van West muziek is beschonken met gevoel voor het individuele hart die de luisteraar zal raken. Happiness to Burn is een demonstratief visionair respons op een begripvolle muzikale samenleving.” 
  • Blues Magazine NL “Waar ik echt van onder de indruk ben is de stem van Jenny Van West: fluwelig zacht, vol karakter en met een moeiteloos gezongen bereik. Een stem om verliefd op te worden! Verwen jezelf, je naasten en je omgeving en luister naar ‘Happiness To Burn’ van Jenny Van West.”
  • Keys and Chords “Jenny van West rijgt parel na parel aan het parelsnoer dat ‘Happiness To Burn’ is geworden. Jenny’s muziek valt niet onder één noemer te vatten: Van West is, in de meest positieve zin, een beetje van alles. Een toefje jazz, een snuifje rock, een scheutje country, maar vooral een serieuze portie vakvrouwschap! Een straffe madam een straffe plaat! (Jan Coonen **** ½)”