Port Almond vinyl pre-release video

JohTheMa Promotions is trots om de release van het titelloze album van Port Almond te promoten in de BeNeLux. Port Almond is het nieuwe alter ego van Noorse singer-songwriter Rune Simonsen. Simonsen kennen we in Nederland als singer-songwriter en frontman van de band Washington (later omgedoopt in Mount Washington) en Lagoonbird. Onder de naam Washington debuteerde Simonsen met het droomdebuut A New Order Rising (Glitterhouse Records) in 2005. Dit zette de uit Tromsø, Noorwegen afkomstige band in een klap op de kaart. In dat zelfde jaar schopte ze het tot het hoofdpodium van het prestigieuze Eurosonic festival in Nederland. Nummers als Black Wine, Landslide, Vaults, van hun in 2007 verschenen Astral Sky, en Andante, van het in 2009 verschenen Rouge / Noir doken clandestien op in diverse internationale hitlijsten.

Het in de kop van de Noorse fjorden gelegen Tromsø is het zes maanden per jaar donker, ijzig, nat en koud. Ondanks het feit dat inwoners daaraan gewend zijn hebben velen moeite de duisternis te trotseren. De melancholische sferische muziek van Port Almond is daar dan ook onlosmakelijk mee verbonden. De nieuwe Port Almond is uitsluitend beschikbaar op “pure analoge 180g vinyl” en zal op 5 oktober 2018 worden uitgebracht op LowSwing RecordsMeer info over het debuutalbum van Port Almond vind je HIER.

Het zwarte goud (Vinyl) is binnen zoals je kunt zien. Radio, TV en schrijvende pers kunnen het album uitsluitend op aanvraag beluisteren en mogelijk downloaden.

Normaliter valt er over het opnamen proces niet veel te melden, in het geval van Lowswing Recordings wel. Wat is er aan de hand? Er is bijna niemand in de wereld die werk zoals Lowswing Records dit nu pleegt te doen. Audiofielen zijn er gek op. Audiotijdschriften staan dan ook al in de rij om verslag te doen over hoe dit label omgaat met werkmethodes die dateren uit de jaren zestig zeventig.

Alles wat op LowSwing Records uitgebracht word is 100% analoog, er komt geen computer aan te pas. De plaat wordt opgenomen op magnetische tape en wordt direct terug gemixt naar een mastertape of direct op vinyl gesneden. Deze dagen gebeurt dit via een computer. LowSwing Records doet het dus direct van tape waardoor de opnamen 100% analoog zijn en niet gedigitaliseerd worden. Hetgeen betekend dat nadrukkelijk gekozen is om de release uitsluitend uit te brengen en beschikbaar te stellen op vinyl. Het label verzet hiermee niet alleen tegen de digitalisering, lees devaluatie van muziek, maar ook tegen streamen van muziek via Spotify etc. Eigennaar Guy Sternberg kan er alles over vertellen en is dan ook beschikbaar voor interviews. Maak een afspraak HIER

Hier is de pre-release (Lowswing Records) video van het liedje PostX…