Select Captain on tour…

Select Captain is van 12 mei t/m 26 mei 2019 beschikbaar voor een aantal last minute concerten in de Benelux, In oktober en november 2019 wordt er mogelijk een band tournee gepland in Duitsland en de Benelux. Voor beschikbaarheid informeer via ons contactformulierBezoek Select Captain’s YouTube video kanaal voor meer LIVE video’s.

Mooi recensies, van gerespecteerde recensenten, over zijn onlangs verschenen CD Off To Safe The World.

InDeBanVan

De liedjes Coming Home en If I Should Go zijn een mooie afspiegeling van het enorme stembereik van de Select Captain. Met voor elk instrument de juiste invulling binnen de arrangementen op Off To Save The World hebben het doel om de liedjes perfect te laten landen bij de luisteraar. Off To Save The World pakt uit als een bijzonder sterk album. Een artiest op een belangrijke missie waarvan ik hoop dat hij slaagt. (Rob de Greeuw)

RootsVille

Met een voorliefde voor de beat-dichters uit de jaren 50 en de Amerikaanse traditie van song-writing, neemt Select Captain de luisteraar mee op een road-trip door een aanstekelijk maar fragiel muzikaal universum, met de nadruk op melodie en song-writing in een soundscape van akoestische instrumenten en ambient reverbs . Off to Save the World is een album waarin “Select Captain” blijkbaar bedachtzaam en met overtuigende zang zich tot de wereld wil richten.

Music Than Needs attention

Het album opent met de schitterende, ingetogen pianoballade Fit. Hij wordt hier alleen begeleid door piano en subtiele synthesizer bijdrages, waardoor zijn warme bariton volledig tot zijn recht komt. Het hierop volgende titelnummer bezit een ijzersterk refrein. Voor het eerst componeerde Gaarskjær ook met anderen samen. Zo schreef de Nederlandse zangeres Jerusa van Lith mee aan het goed in het gehoor liggende Coming Home, wat ik qua ritme en zang enigszins met een liedje van Dotan associeerde. Van Lith verzorgt trouwens de achtergrondvocalen. Met Soluma Samay schreef hij het fraaie, ingetogen duet Miles Apart. Bij Ordinary Greed moest ik direct door het ritme denken aan Mr. Blue Sky van Electric Light Orchestra. Off to Save the World is een gevarieerd album geworden van uptempo en een aantal ingetogen stukken, waarbij mijn persoonlijke voorkeur uitgaat naar de laatste groep, omdat daar zijn warme bariton het beste tot zijn recht komt. (Theo Volk)

RockTimes

Select Captains “Off To Save The World” wird nicht die Welt retten, kann aber definitiv die bereits weiter oben beschriebenen Alltagssituationen bedienen. Insofern gibt es eine Empfehlung für alle Singer/Songwriter-Anhänger.

RootsTime

Voor het afsluitende liedje Out In Space And In Between werd opnieuw geopteerd voor een zeer sobere begeleiding van uitsluitend piano, die deze keer virtuoos door Søren Vestergaard wordt bespeeld. Door deze minimalistische aanpak raakt de bariton van Kristian Gaarskjær de luisteraar recht in het hart en wordt er resoluut op de emoties gemikt. Off To Save The World kan met recht en reden een zeer geslaagd album genoemd worden en doet ons verlangen naar meer werk van deze Deense singer-songwriter Select Captain. (valsam)

Written In Music

Coming Home huppelt op een energieke ritmiek die de donkere diepe bariton van Gaarskjaer flankeert en ook Ordinary Greed is geschikt radiovoer. Het meer folkgetinte Highest Peak dat op de minder gebruikelijke combinatie van glockenspiel en melodica balanceert ,klinkt eveneens niet onverdienstelijk. Het met opgewekt gefluit gelardeerde Straight No Chaser kwam tot stand met de hulp van Soren Vestergaard, die zet bovendien de muzikale lijn uit van het prachtige Out In Space And In Between dat in een ingetogen, breekbare sfeer baadt. De songcyclus op deze plaat wordt even fraai afgesloten zoals hij begon met Fit, een bijzonder sfeervolle pianoballade die het verfijnde songwerk van Select Captain optimaal tot zijn recht laat komen.